DIAKIN JA TBWA:N TYÖNIMESTÄ VUODEN VIESTINTÄTYÖ JA SEKISTÄ VUODEN VIESTINTÄTOIMISTO

22.11.2020

Työ, joka olisi helposti jäänyt lyhytaikaiseksi pr-tempaukseksi, herättikin näkyvyyden ansiosta aitoa keskustelua työsyrjinnästä. Se herätti miettimään yhteiskuntamme rakenteita, kulttuuria ja piileviä toimintamalleja. Yksinkertainen oivallus toteutettiin riittävällä volyymillä, ja vaikutuksia syntyi: useat yritykset muuttivat rekrytointikäytäntöjään. (Vuoden viestintätyö perustelut)

Diakonia-ammattikorkeakoulun ja TBWA\Helsingin romanien työelämäsyrjinnän vastainen kampanja Työnimi valittiin Vuoden viestintätyöksi Finnish Comms Awards 2019 -kilpailussa. Vuoden viestintätoimistona palkittiin SEK, Vuoden Spokespersonina Salesforcen Petteri Poutiainen ja Vuoden viestintäkonsulttina Netprofilen Essi Isomäki.

Kilpailun taso oli niin kova, että joissakin kategorioissa jouduimme vertailemaan hyvinkin monelta kannalta töitä. Viestintä on nyt päässyt liiketoiminnan ytimeen, sanoo Finnish Comms Awards 2019. KILPAILUN PÄÄTUOMARI SARI-LIIA TONTTILA, AHJO COMMUNICATIONSIN OMISTAJA JA VANHEMPI NEUVONANTAJA.

Finnish Comms Awards järjestettiin nyt kahdeksannen kerran. Kilpailu on kasvanut vuosi vuodelta ja tänäkin vuonna kasvu jatkui. Vala ry:n vastuullisen lahjoittamisen kilpailu yhdistyi osaksi Finnish Comms Awardsia ja kilpailuun osallistui taustaltaan hyvin erilaisia toimistoja. 

Viestinnän merkityksen ymmärryksen kasvu heijastuu kilpailuumme. Yhä enemmän tulee töitä, joissa viestinnän konsultointi alkaa strategian uudelleen reivauksesta. Vastuullisuus on trendi, joka alkaa nimenomaan yritysten strategian kehittämisestä ja jatkuu viestinnällisinä ulostuloina.
MTL:N TOIMITUSJOHTAJA TARJA VIRMALA.

Vuoden viestintätyön perustelut:

Diak - Työnimi
Diak & TBWA\Helsinki, IUM Finland

Työ, joka olisi helposti jäänyt lyhytaikaiseksi pr-tempaukseksi, herättikin näkyvyyden ansiosta aitoa keskustelua työsyrjinnästä. Se herätti miettimään yhteiskuntamme rakenteita, kulttuuria ja piileviä toimintamalleja. Yksinkertainen oivallus toteutettiin riittävällä volyymillä, ja vaikutuksia syntyi: useat yritykset muuttivat rekrytointikäytäntöjään.