Hyvää naistenpäivää ihanaiset

08.03.2021

Aamun ajatus - ihanaiset Tänään vietetään #naistenpäivää. Kun Jumala loi naisen, Hän loi maailman kauneimman olennon. Samalla kertaa Hän teki naisesta melkoisen monimutkaisen ja haastavan kokonaisuuden meille miehille. Heitä on usein - ainakin tällaisen uuvatin - lähes mahdoton ymmärtää, vaikka kuinka yrittää. Yksinkertaisesti sekoittavat pään ja menee hermot!


Elämäni ympärillä on ollut paljonkin erilaisia ja upeita naisia, osa arjen keskellä osa työelämän kautta. Useimpia naisia olen ihaillen katsellut. Heissä jokaisessa on ollut jotakin, josta voi todeta: "Vau! Ompa hienoa". Ehkä kuitenkin eniten minuun vaikuttanut nainen on pieni ja hentoinen Äiti Theresa, joka eli ja toimi Kalkutan slummeissa. Hänessä jotenkin realisoituu diakonian ydin; laupeus, joka on arvostukseni asteikolla nro.: uno!

Minulla on itselläni kaksi tyttöä, jotka ovat jo kasvaneet aikuisiksi naisiksi. Upeita kaunottaria molemmat ja mikä taito. Huomaan vieläkin, että molemmilla heistä on melkoinen ote sydämestäni. Se on se ote, jonka vain tytöt ja naiset osaavat. Sen edessä mies, isä heltyy ja päätyy tekemään usein sellaisia päätöksiä ja tekoja, joita juuri hetki sitten päämäärätietoisesti päätti olla tekemättä. Mutta muutama sana ja spaniel-ilme heiltä niin johan murtuu kummasti lujastikin päätetty ajatus.

Raamatussakin oli vahvoja ja upeita naisia kuten Esteri. Hän viisaudellaan pelasti koko kansakunnan. Vaikka nainen on omalla tavallaan heikompi astia, on nainen myös äärettömän vahva. Olen usein miettinyt suomalaista naisia, jotka kirjaimellisesti sotien jälkeen nosti - ei vain maatamme vaan myös silloiset ja kasvavat - miehet ylös sille paikalle, jossa miesten kuuluu ja kuuluisi olla tänäänkin. Entäs romaninaiset. He vasta vahvoja ovatkin. He ovat niitä, jotka pyörittävät koko romanikulttuuria, kantavat vastuun perheestä ja joskus jopa siitä velliä rätissä olevasta miehestä. 

Minulla on myös kaksi siskoa, joita rakastan niin kuin vain veli voi siskojaan rakastaa. Hekin ovat äärettömän vahvoja molemmat mutta samaan aikaan herättävät eräänlaisen suojeluvaiston, jonka vain me veljet tiedämme siskojemme rinnalla. Tiedän myös sen, että kun me veljet olemme ajoittain "siipi maassa", nousee siskoista tarvittaessa suojelevia leijonia. Sellaisia siskot (naiset) ovat.

Entäs se kaikista lähin nainen....Hmmm...No jääköön sanomatta ja sitä odotellessa. Toivotan kuitenkin upean maanantaiaamun ajatusten keskeltä sydämestäni kaikille naisille oikein hyvää naisten päivää. Please käsitelkää meitä miehiä kiltisti.