”Ihmisessä kauneinta on hänen laupeutensa”

17.09.2021
Aamun ajatus- Olen tehnyt useita vuosikymmeniä sitten elämässäni Jumalan edessä lupauksen, että autan jokaista avuntarvitsijaa olipa sitten kysymyksessä sukulainen tai vieras, tumma tai vaalea, mies tai nainen niillä resusseilla ja sillä tietaidoilla, jotka minulla sillähetkellä on. Olen pysynyt lupauksessani, vaikkenkaan aina ole ehkä pystynyt auttamaan kaikkia niin kuin avuntarvitsija olisi itse toivonut tai odottanut. 


Avun antaminen on osa minua jo luonteeni sekä kutsumukseni pohjalta ja hyvä niin. Ja Vaikka en olekkaan "sinisilmäinen" saatan auttaa tietämättäni myös sellaista, joka käyttää hyväsydämisyyttäni räikeästi hyväksi - viimekädessä häpeä on hänen. Jumalani edessä voin kuitenkin eräänä päivänä sanoa, tein sen minkä tein ja tein sen sydämestäni mieluummin kuin, että sanoisin, en auttanut, koska en ollut varma oliko avuntarvitsija oikeesti avun tarpeessa.

 Psalmi 86:15 todetaan, että Jumala on laupias ja Hänen hyvyytensä sekä uskollisuutensa on suuri. Sana LAUPEUS tarkoittaa myötätuntoa tai kanssakärsimistä. Laupias Jumala kärsii kanssamme!

Näemme median kautta jatkuvasti, kuinka eri puolella maailmaa ihmiset kärsivät sodan, nälänhädän, väkivallan, syrjinnän ja rasismin tähden. Tämä koskee meihin - niin sen tuleekin koskea. Tämä koskettaa myös Jumalaa.  Ympärillämme on myös ihmisiä, jotka kärsivät monella muullakin tavalla: yksinäisyyden, pelon, hylkäämisen, vamman, surun, köyhyyden, riippuvuuksien takia. Myöskin kaikki tämä koskettaa Jumalaa.

Jumala kutsuu meitä osoittamaan laupeutta muita ihmisiä kohtaan - mennä kärsivän vierellä, koskettaa kädellä olkapäätä. Jumala itse toteaa ihmisestä, että kauneinta ihmisessä on hänen laupeutensa. 


Herra auta aina, etten ketään paina. Etten toisten taakkaa suuremmaksi tee. (kuuntele virsi 509 klikkaamalla kuvaa). Laulussa on kutsumukseni ja sydämeni ydin.