Jokaisella valinnalla on valta

30.08.2021

Elämä paiskoo joskus ovia kiinni aivan nenäsi edestä, mutta älä välitä. Vain niin saat selville ne ovet, jotka ovat auki sinua varten. 

Minun elämäni yhtenä perusajatuksena on ollut aina: unohda se, mitä ei voi muuttaa, ja olet onnellinen. Sen vuoksi eivät onnettomuudet eivätkä hetken vastoinkäymiset ole voineet masentaa minua pysyvästi. Ei se tarkoita sitä, etteikö minuunkin sattuisi, tottakai sattuu mutta aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta - en jää tuleen makaamaan.

 

Miten onnellisena itse kukin elämäänsä pitää, riippuu meistä itsestämme. Muista kuinka kerran kulkin kohti toria. Oli tavattoman kylmä tuuli ja taivaalta tihkusi, vaikka aurinkokin paistoi. Kuljin siinä ajatuksissani ja yritin pysyä lämpimänä. Vastaani tuli mies ja sanoi siinä ohi kulkiessaan kuinka kylmää ja ankeaa on, minä myöntelin ja olin täysin samaa mieltä hänen kanssaan.


Torilla kalastaja savusti kalafileitä myyntiin ja siihen ostoksille pysähtyessäni, totesi hymyillen miten ihanasti aurinko lämmittää ja taas minä myönsin asian näin olevan.


Jatkaessani matkaani, mietin miten paljon mukavampi olo minulla oli torimyyjän kuin tuon tuntemattoman miehen toteamuksen jälkeen ja ilma ei siinä välissä ollut muuttunut mihinkään. Silloin päätin että olen ennemmin kuin tuo torimyyjä ja nautin pienistä onnellisista hetkistä.


Elämänasenne, siitä kaikki on kiinni.