Pieni tarina onnesta, jota tulee elää nyt

25.09.2021

Kun elämä käy liian helpoksi, minun kaltaiset ihmiset (AC/DC) etsimme lisää ongelmia. Kun elämä muuttuu liian yksinkertaiseksi, etsimme siihen actionia! Kun talo on maksettu, ostamme isomman! Elämää ei mutkista pelkästään maailma, me teemme sen itse. No toisaalta vierivä kivi ei sammaloidu 🤪

Elämä on niin iso kokonaisuus, ettei sitä koskaan saa järjestettyä siistiin pikku rasiaan. Ihmiset pitävät onnea jonkinlaisena etäisenä kangastuksena - aivan kuin he ryömisivät aavikolla ja näkisivät edessään kyltin, jossa lukee ONNI. Silloin he sanovat: "Kunhan pääsen tuonne, olen onnellinen."

He ovat järkeilleet: "Nyt emme voi olla onnellisia, sillä kylpyhuonettamme remontoidaan. Mutta ensi kuussa..." Ja ensi kuussa lapsilla on flunssaa, appi ja anoppi tulossa kyläilemään, ja silloin sanotaan: "Joskus sitten ensi kesäkuussa..." Elämä on nyt!

Pieni tarina elävästä elämästä

Avioparilla oli unelma. He halusivat jonain päivänä matkustaa laivalla yli valtameren. Vaatimattomista tuloistaan he säästivät vähän kerrallaan, kunnes matkarahat olivat koossa.

He saapuivat satamaan, jossa upea risteilijä odotti heitä. Kauan odotettu matka alkoi. Ensimmäisenä iltana, muiden matkustajien valmistautuessa loisteliaalle illalliselle, siirtyi tarinamme pariskunta kansituoleille syömään mukaan varaamiaan eväitä. Heillä oli vähän rahaa ja he halusivat säästää ne tuliaisten ostamiseen.

Matka täytti odotukset. Tyytyväisinä ja onnellisina he viettivät viimeistä iltaa laivalla, kun mies sanoi vaimolleen: "Kultaseni, olisiko meillä sen verran rahaa, että voisimme juhlistaa matkan nauttimalla illallista laivan ravintolassa?" Varat ynnättiin ja niiden arveltiin riittävän.

He pukeutuivat parhaimpiinsa ja astuivat ravintolaan, jossa hovimestari ohjasi heidät pöytään, sytytti kynttilän ja antoi heille ruokalistan. Mies tutki hetken listaa ja sanoi sitten: "Anteeksi. Tämä on hiukan noloa, mutta meillä ei ole kovin paljon rahaa. Tämän takia meidän tulisi tietää kuinka paljon kukin ruoka-annos maksaa, mutta antamassanne listassa ei ole lainkaan hintoja."

"Mitä te tarkoitatte hinnoilla?" hämmästeli hovimestari. "Ettekö te tienneet, että matkalippuunne on sisältynyt ruokailu täällä joka ilta koko matkanne ajan!"

Ota sinäkin selville mitä sinun elämäsi matkalippu sisältää? Useimmissa tapauksissa se on huikeasti enemmän kuin uskallamme olettaa.