Rohkaiskaa toisianne näillä sanoilla

08.10.2021
Raamatun sanat (1.Tess. 4:16-18) ” ... emme tahdo pitää teitä tietämättöminä... rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla”, liittyvät maailmanhistorian suurimpiin ja ihmeellisimpiin lopputapahtumiin. Asia tuntuu meille joillekin oudolta jo pelkästään siksi, että ajattelemme maailman jatkuvan aina. Tiesitkö, että ei vain Raamatun vaan myös nykyisen tieteellisen tietämyksen mukaan maailmankaikkeudella on alkunsa ja on oleva myös loppunsa viimeistään silloin, kun energia on kulunut loppuun, ellei jo aiemmin - jos on katsomista nykyiseen päättömään menoon. 


Kristityt eivät odota maailmanloppua. Alusta alkaen seurakunta on odottanut Jeesuksen paluuta, toista tulemista. Opetus Jeesuksen paluusta ja siihen liittyvä kehotus odottamiseen ja valvomiseen on ollut kristillistä julistusta apostoleista alkaen. Jeesus itse puhui usein toisesta tulemisestaan. hän sanoi myös, että Hänen tulemisensa päivää ei tiedä kukaan muu kuin Jumala yksin, mutta sen tietäminen ei olekkaan tärkeää, vaan se, että odottaa ja on valmiina joka hetki. Historian aikana, jos kenenkäkin toimesta, esitetyt päivänäärät eivät ole piyäneeet paikkaansa, ja epätervettä arkielämän laiminlyöntiä on tapahtunut kiihkeiden Herran tulon odottajien elämässä.


Uskonpuhdistaja Martti Luther on todennut hyvin odottamisesta: ”Vaikka minä tietäisin, että Jeesus tulee huomenna, tänään istutan vielä omenapuun.” Oletko koskaan miettinyt, miksi juuri omenapuun? No omenapuu ei anna pääsääntöisesti istutuksen ensimmäisenä vuotena satoa. Näin meidän tulisi toimis elämässä. meidän tulee olla valmiita joka päivä, joka hetki ja samaan aikaan takentaa päivää ja tulevaisuutta.