Rohkeus on suurisieluisuuden kaksoiveli

03.10.2021

Olenko rohkaisija ja hyvään kannustaja. Osaanko iloita muiden menestymisestä kuin omastani vain näenkö ja tuonko aina asioiden nurjan puolen - onko lasini puoliksi täynnä vai tyhjä?

Mitä rohkeus ja rohkaiseminen ovat?

Rohkeus on kykyä toimia pelosta huolimatta. Se ei siis tarkoita pelottomuutta, vaan sitä, että tekee asioita ja menee kohti tavoitteitaan vaikeuksista ja vastustuksista huolimatta. Rohkeus on myös riskinottoa ja heittäytymistä uskon tai jopa oletetun saavutettavuuden varaan. Rohkeutta on erilaista. Voit olla fyysisesti rohkea ja harrastaa monia extreme lajeja. Voit olla emotionaalisesti rohkea ja kertoa tunteesi avoimesti. Taloudellisesti rohkea ihminen uskaltaa ottaa riskejä sijoituksissa ja moraalisesti rohkea puolustaa muiden oikeuksia. Rohkeutta arvostetaan ja sitä tavoitellaan universaalisti

Rohkeus vie eteenpäin ja saa meidät tekemään asioita. Rohkeus vie meidät uusille alueille. Se tuo elämään merkitystä, kun pelko ei pidättele meitä tekemästä asioita joita haluaisimme tehdä ja saavuttaa. Rohkeus säätelee pelkoa ja laittaa sen oikeisiin mittasuhteisiin. Uskallamme tehdä uusia asioita ja tavoitella haluamiamme asioita. Rohkeus liittyy myös muihin vahvuuksiin kuten myötätuntoon. Rohkeutta tarvitaan, jotta tekee myötätuntoisia tekoja, koska myötätuntoiset teot vaativat rohkeutta toimia toisten hyväksi.

 
Elämä tuo joskus mukanaan, toiset ihmiset asettavat ja jopa sielunvihollinen tarkoituksella laittaa, eteemme esteitä, jottei se hyvä, jonka Jumala meidän elämäämme on tarkoittanut, pääsisi toteutumaan.


Haasteiden keskellä on hyvä muistaa, että Jumala on näitä kaikkia esteitä suurempi ja Hänellä on voima murtaa esteet armon sanan leviämisen tieltä. Rukous ja liike on ehtymätön toimintapari, joka avaa ovia tuntemattomiin paikkoihin, saa veden puron lailla etsimään vaihtoehtoisia reittejä päästäkseen isoimmille vesille. Virtaavaa vettä on vaikea padota, kokeile vaikka!

Jumala ei anna esteitä murtavaa voimaa etukäteen vaan silloin, kun tilanne sitä vaatii. Jos tänään tielläsi on esteitä, käytä tuota rukous ja liike -toimintaparia ja anna Jumalan voiman murtaa esteet.