Sinä olet käyntikortti

23.08.2021

Aamun ajatus - Raamatussa Roomalaiskirjeessä (12:1-2) kehotetaan antamaan ruumiimme eläväksi uhriksi Jumalalle sekä annetaan ohjeeksi, ettei meidän tule mukautua tämän maailmanajan mukaan. 

Ympärillämme olevat ihmiset eivät näe, mitä sisimmässämme tapahtuu. He eivät näe ajatuksiasi ja tunteitasi, unelmiasi tai vaikuttamiasi. Sosiaalisessa mediassa kuten FB antaa meistä omanlaisensa kuvan ja useimpien kohdalla se on aivan jotain muuta kuin todellisuus. 

Ympärillämme olevat ihmiset eivät voi nähdä sisäistä antautumistasi Kristukselle. Ainut mitä he voivat nähdä on ruumiisi. Se toimii heille ikään kuin kuvastimena siitä, mitä sisimpäsi sisältää (vertaa ajatukseen suu puhuu sydämen kyllyydestä). Ryppyotsaisuus viestittää huolta tai paheksuntaa, hymy kiitollisuutta, nyrkkiin puristettu käsi viestittää vihamielisyyttä tai kiukkua jne. 

Rupeatko saamaan pikkuhiljaa kiinni siitä, miksi Paavali Roomalaiskirjeessä kehottaa meitä antamaan ruumiimme eläväksi uhriksi? Syy on yksinkertaisempi kuin kuvittelekaan. Se, mitä me teemme ja miten käytämme kehoamme, viestittää muille, mitä me olemme sisimmässämme. Saatamme väittää seuraavamme Jeesusta, mutta jos tekomme ihan jotain muuta, ihmiset kyseenalaistavat väitteemme. Me olemme Kristuksen kirje ja käyntikortti tai mainos tälle maailmalle, toisille elämäksi ja toisille kuolemaksi. Eli minun käytökselläni, pukeutumisellani ja tekemisilläni on merkitystä - niiden tulisi tuoda kunniaa Jumalalle. 

Ei siis ole ihan sama, miten elämme ja toimimme. Haastavaa ajoittain, ainakin minulle. Kaikki tekemiseni ja toimintani ei tuo kunniaa Jumalalle, ei tuo, vaikka kuinka kiillottaisin sädekehääni ulkopuolisille. Siksi olen päättänyt tehdä pakko laskun armoon ja yrittää parhaani siinä, missä osaan ja ymmärrän. Täydelliseksi - niin minä kuin sinäkin - tulemme Kristuksessa.