TYÖNIMI on Vuoden viestintätyö

22.11.2020

Diakin ja TBWA\Helsingin romanien työelämäsyrjinnän vastainen Työnimi-kampanja valittiin eilen Vuoden viestintätyöksi Finnish Comms Awards 2019 -kilpailussa. Lisäksi Työnimi voitti parhaan työn palkinnon Julkishallinto ja järjestöt -kategoriassa.

Tuomariston perusteissa kuuluu upeasti Diakin arvomaailma paremman maailman puolesta, ja työ yhdenvertaisuuden eteen jatkuu korkeakoulussa.

- Vastuullisuus on trendi, joka alkaa nimenomaan yritysten strategian kehittämisestä ja jatkuu viestinnällisinä ulostuloina, toteaa myös MTL:n toimitusjohtaja Tarja Virmala verkkouutisessa.

Vuoden viestintätyö

Perustelut: "Muutosvoima. Sitä tämä työ on. Siinä pieni toimija sai isojen yritysten huomion. Siinä onnistuttiin kiteyttämään vaikea ja monimutkainen asiaa, romanien työsyrjintä, yhteen konkreettiseen viestikärkeen. Vaikuttavuuden kannalta upeaa, muita toimijoita aktivoivaa ja toimintatapoja muuttavaa viestintää. Tämän työn ansiosta maailma on hitusen parempi paikka elää."

Julkishallinto ja järjestöt

Perustelut: Työ, joka olisi helposti jäänyt lyhytaikaiseksi pr-tempaukseksi, herättikin näkyvyyden ansiosta aitoa keskustelua työsyrjinnästä. Se herätti miettimään yhteiskuntamme rakenteita, kulttuuria ja piileviä toimintamalleja. Yksinkertainen oivallus toteutettiin riittävällä volyymillä, ja vaikutuksia syntyi: useat yritykset muuttivat rekrytointikäytäntöjään.