Työttömien joulussa vahdinvaihto

22.11.2020

Perinteinen vähävaraisten ja työttömien joulujuhla kokosi sunnuntaina yli tuhat juhlavierasta Turun Puolalankoululle. Juhlan äiti Ritva Rantanen osallistui tapahtumaan sekä haikein että helpottunein mielin: juhlan organisoinnista vastasi nyt ensimmäistä kertaa Operaatio Ruokakassi.


- On tullut aika siirtyä hoitamaan lapsenlapsia, juhlia 16 vuotta luotsannut Rantanen tuumi.

Illan isäntänä hääri Mikaelinseurakunnan diakoniatyöntekijä Mertsi Ärling, joka on myös Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja. Ärlingin perhe on jo vuosia kutsunut kotiinsa muutaman yksinäiseksi jääneen viettämään kanssaan joulua. Tänä vuonna koti kasvoi Puolalan kouluksi, johon kutsuttiin satoja ihmisiä, joilla ei syystä taikka toisesta ole mahdollisuutta järjestää omaa joulua.

Ärling korosti kuitenkin, että juhla ei ole yhden eikä kahden miehen tekosia, vaan suuri vapaaehtoistyön voimannäyte.

- Aikaansa ja osaamistaan on antanut kaikkiaan 168 vapaaehtoista Turun seudun seurakunnista. Erityinen kiitos kuuluu niille kymmenille yrityksille ja yksittäisille yrittäjille, jotka ovat lahjoituksillaan mahdollistamassa tämän juhlan toteutumista.

Juhla noudatteli perinteistä kaavaa; ensin oli jouluista ohjelmaa ja sen jälkeen nautittiin joulupöydän antimet. Lopuksi jokainen vieras sai eineksillä täytetyn ruokakassin mukaansa.

- Tämä konsepti on niin hyvä, että ei tätä ole syytä muuttaa, Ärling totesi.