Iloinen mieli on kuin alituiset pidot

11.10.2021

 Elämää pitää tarrata liepeestä ja sanoa: Mukana ollaan. Antaa mennä! (Maya Angelou)

Sanon lähes jokaisena aamuna itselleni: "Sinulla on tänään kaksi vaihtoehtoa: voit olla joko hyvällä tai pahalla tuulella." Useimmiten päätän olla hyvällä tuulella ja se näkyy minussa mm. siinä, että hyräilen aamuisin kotona.


Aina kun tapahtuu jotakin pahaa tai teen virheitä, voin itse valita, olenko uhri vai otanko opikseni. Useimmiten olen päättänyt ottaa opikseni. Aina kun joku valittaa minulle kurjuuttaan tai sitä kuinka kaikki on huonosti ja miksi kukaan ei tee mitään, voin valita, yhdynkö ruikutukseen vai osoitanko, että elämässä on myönteinenkin puoli ja kuinka paljon hyvää meille on Luoja antanut. Päätän osoittaa elämän myönteisen puolen vetoamalla Psalmien kirjoittajan sanoihin Psalmissa 103 sekä tarjoamalla hänelle paikkaa vierestäni kyntäjänä.
 
Elämä on jatkuvaa valitsemista. Päätän itse, miten reagoin tilanteisiin, olemiseen tai olemattomuuteen. Päätän myös siitä ihan itse, millä tavalla annan ihmisten vaikuttaa minun mielialaani ja tekemisiini.
Päätä sinäkin tänään olla hyvällä tuulella ja sitten taas huomenna. Mutta varo, siitä voi tulla tapa. Elämä on helpompaa, kun lasi on puoliksi täynnä!