Älä valita vaan ala valita!

05.10.2021

Jotkut ihmiset onnistuvat elämässään,  koska kohtalo on niin määrännyt; mutta useimmat ihmiset onnistuvat, koska he ovat itse niin päättäneet.

Tee itsellesi kysymyksiä, jotka valaisevat suhtautumistasi elämän haasteisiin. Kuinka moni omaksumistasi elämän peruskäsitteistä on todella omasi, ja kuinka monta olet itse asiassa lukenut tai kuullut jostakin - ehkäpä ympärilläsi olevilta ihmisiltä - ja hyväksynyt ne vaistomaisesti omiksesi ilman tarkempaa pohdintaa?

Kysy itseltäsi: "Kuinka suuri osa ajatuksistani ja teoistani määräytyy sen perusteella, mitä toiset minusta ajattelevat? Olenko todella oma itseni vai näyttelenkö osaa, jonka toinen henkilö on minua varten kirjoittanut, koska kaipaan hänen hyväksymistään?"

Vastaukset tämän kaltaisiin kysymyksiin auttavat sinua tuntemaan itsesi entistä paremmin ja siten myös hyväksymään itsesi. Kun olet kerran aloittanut, sinun on vaikea lopettaa. Onnistut, epäonnistut - ja opit.

Kuinka vakavasti olet panostanut omaan elämääsi tullaksesi sen arkkitehdiksi? Millaisia haasteita sinulla on ollut ratkaistavana? Miten olet selviytynyt niistä vai oletko vain antanut periksi ja laskenut odotusten rimaa? Oletko hakemut kysymyksiisi vastauksia, koulutitko itseäsi, tapasitko todellisia ammattilaisia ja kysyitkö heiltä neuvoja?

Ihmiset jaksavat kyllä valittaa, mutta he eivät tee mitään poistaakseen valitusten syyt. He eivät tiedä, että paras mahdollinen investointikohde on kahden korvan välissä. Yksi hyvin valittu kirja saattaisi avata uuden maailman. 

Päätä, jo tänään, kuinka paljon olet valmis investoimaan itseesi joka kuukausi tullaksesi oman elämäsi arkkitehdiksi. Missä asioissa haluat kehittyä? Mitä asioita haluaisit ymmärtää paremmin? Ellet ole varma, tee jokin sijoitus jonka tarkoitus on ainoastaan viedä omaa elämääsi eteenpäin ja katso mitä tapahtuu.