Olen onnellinen, olen  kotona

05.09.2021
Sain eilen kokea häivähdyksen siitä, millaista on olla ’kotona’. Lapseni tulivat käymään luonani eri puolelta Suomea. Söimme yhdessä rakkaudella valmistettua ruokaa ja aivan sairaan hyviä lettuja. Sydämeni iloitsi siitä elämästä, jota keittiö oli täynnä ja jota sain katsoa olohuoneen sohvalta. Tiesin, että kotini on juuri nyt tässä hetkessä; sinussa ja teissä. Olen sydämestäni asti onnellinen!


Taivas on kaunis paikka. Jopa niin kaunis, että apostoli Johannes katsahtaessaan sinne ilmestyksessä ei osannut verrata sitä mihinkään muuhun kuin nuoreen morsiammeen tämän  elämän kruunajaispäivänä, hääpäivänä (Ilm. 21:21).


Taidemaalarit ovat yrittäneet kuvata taivasta, mutta vaikuttavinkaan kuva ei pysty lähimainkaan vastaamaan todellisuutta. Johanneksen kynä - Pyhän Hengen innoituksesta huolimatta - kykeni antamaan vain aavistuksen siitä loistosta, jonka tulemme eräänä päivänä näkemään. ”Se loisti Jumalan kirkkautta, se säihkyi kuin kallein jalokivi, kuin kristallinkirkas jaspis” (Ilm. 21:11)


Jos oikein tarkkaan huomioit niin Raamattu ei niinkään korosta taivaan kauneutta vaan pikemminkin taivaan iloa. Raamattu opettaa taivaan olevan onnellisuutta täynnä. (Ilm. 21:27; 22:3)