Vuoden viestintätoimisto on SEK ja työelämäsyrjinnän vastainen kampanja vuoden viestintätyö

22.11.2020

Diakonia-ammattikorkeakoulun ja TBWA\Helsingin romanien työelämäsyrjinnän vastainen kampanja Työnimi valittiin Vuoden viestintätyöksi Finnish Comms Awards 2019 -kilpailussa.

Vuoden viestintätoimistona palkittiin SEK, Vuoden Spokespersonina Salesforce n Petteri Poutiainen ja Vuoden viestintäkonsulttina Netprofile n Essi Isomäki.

"Kilpailun taso oli niin kova, että joissakin kategorioissa jouduimme vertailemaan hyvinkin monelta kannalta töitä. Viestintä on nyt päässyt liiketoiminnan ytimeen", sanoo Finnish Comms Awards 2019 -kilpailun päätuomari Sari-Liia Tonttila, Ahjo Communicationsin omistaja ja vanhempi neuvonantaja.

Kilpailu on kasvanut vuosi vuodelta ja tänäkin vuonna kasvu jatkui. Vala ry:n vastuullisen lahjoittamisen kilpailu yhdistyi osaksi Finnish Comms Awardsia ja kilpailuun osallistui taustaltaan hyvin erilaisia toimistoja.

"Viestinnän merkityksen ymmärryksen kasvu heijastuu kilpailuumme. Yhä enemmän tulee töitä, joissa viestinnän konsultointi alkaa strategian uudelleen reivauksesta. Vastuullisuus on trendi, joka alkaa nimenomaan yritysten strategian kehittämisestä ja jatkuu viestinnällisinä ulostuloina", sanoo MTL :n toimitusjohtaja Tarja Virmala.

Voittajat kategorioittain perusteluineen ovat seuraavat: 

Julkishallinto ja järjestöt Diak - TyönimiDiak & TBWA\Helsinki

Perustelut: Työ, joka olisi helposti jäänyt lyhytaikaiseksi pr-tempaukseksi, herättikin näkyvyyden ansiosta aitoa keskustelua työsyrjinnästä. Se herätti miettimään yhteiskuntamme rakenteita, kulttuuria ja piileviä toimintamalleja. Yksinkertainen oivallus toteutettiin riittävällä volyymillä, ja vaikutuksia syntyi: useat yritykset muuttivat rekrytointikäytäntöjään.

Vuoden viestintätyö Työnimi, TBWA ja DIAK

Perustelut: Muutosvoima. Sitä tämä työ on. Siinä pieni toimija sai isojen yritysten huomion. Siinä onnistuttiin kiteyttämään vaikea ja monimutkainen asiaa, romanien työsyrjintä, yhteen konkreettiseen viestikärkeen. Vaikuttavuuden kannalta upeaa, muita toimijoita aktivoivaa ja toimintapoja muuttavaa viestintää. Tämän työn ansiosta maailma on hitusen parempi paikka elää.